Egy angyal és egy démon meséi – Tizenharmadik történet – Szemfényvesztés

Egy angyal és egy démon meséi – Tizenharmadik történet – Szemfényvesztés

Igaz, hogy mi Miamitól délre, egy kisebb szigeten rekedtünk, de a híradások szerint már az egész világon eluralkodott a pánik, és több államban szükségállapotot rendeltek el. A halántékomat masszírozva futom át a laptopon a friss híreket, amikor felugrik egy videó. Belader a fürdőszoba ajtajában ácsorog, és a frissen mosott haját törölgeti.

– Hékás! Azt a pacákot ismerem! – rikkantja, majd mögém szökken, és áthajol a vállam felett. Erőteljes, citrusos illat csapja meg az orrom. Lehet, hogy összekeverte a tusfürdőt a mosogatószerrel? – Látod azt az öltönyös, kese manust a színpad közepén? Az ott, Quod. Nem is tudtam, hogy bűvész lett belőle!

– Quod egy démon? – Belader bólint. Közelebb hajolok a monitorhoz, és szemügyre veszem a szmokingot viselő férfit. A tartása egyenes, de mozgása modoros, miközben lekapja fejéről a cilinderét és egy nyulat húz elő belőle. – Nekem nem tűnik fel rajta semmi különös, de az a nyuszi nagyon cuki!

– Ne hagyd, hogy megtévesszen! A démonok könnyen épülnek be a halandók közé, és ha nem vagy szemfüles, lehetetlen őket megkülönböztetni a rossz szándékú emberektől. – Szabad? – kérdezi, majd az egeret megkaparintva a videók között kezd el keresgélni. – Ez igen! Quad összeszedett egy egész csapatot és Vegasban lépnek fel. Ez a legutóbbi műsoruk felvétele.

Quod egyszerű produkciókkal kezd, színes szalagokat varázsol elő az ingujjából, kártyákkal machinál, galambokat bűvöl elő egy dobozból, de ezek a trükkök száz éve is elcsépeltek voltak. Nem nyűgöz le egészen addig, míg váratlanul ő maga fel nem szívódik, hogy egy másodperc múlva a nézőtérről kerüljön elő.

– Quod igazi szemfényvesztő, és zseniális a maga nemében. Ha megkérdezed tőle, mennyi az idő, azt feleli: igen. Ha rákérdezel mire mondott igent, azonnal letagadja. Ha ellentmondáson kapod, büszkén állítja annak is az ellenkezőjét. Ha keresztkérdést teszel fel, egy másodperc alatt megfejt, és még te kérsz elnézést.

– Nem értem – mondom összezavarodva, és hátrébb gurulok az asztaltól. – Lucifert nem zavarja, hogy az egyik csatlósa idefent parádézik?

– Nem igazán. A pokol fennállása óta Quod több időt töltött fent, mint lent, ami nem véletlen. Senki nem akar vele dolgozni, mert akkora hantás. Egyszer még Luciferrel is összerúgta a port!

– Miért, mit tett? Elképzelni sem tudom, odalent hogyan megy ez odalent.

– A pokolnak is megvan a maga hierarchiája, minden lénynek van saját hatásköre és feladata. Természetesen Lucifer áll a piramis csúcsán, alatta két nagyhatalmú démon szolgál, egyikük a belső viszályokat tartja féken, míg a másik amolyan általános tanácsadó. Őket követik a ranglétrán a harcos vezérek, akik egy-egy régiót irányítanak. Ezen kívül vannak a suttogók, a csábítók, és persze a Quad-féle szélhámosok, akik rendszeresen surrannak fel a halandók közé, hogy hitvány tettekre sarkalják őket.

– És te mi voltál? Volt saját régiód, mint egy harcos vezérnek?

– Nem, dehogy! – feleli Belader az ágy szélére ülve. – Én elektorat voltam, egy kiválasztott. Lucifer időnként bekattan, és azt hiszi, minden démon ellene áskálódik, ezért új szolgákat keresve gyakorta merít a pokolba érkező lelkekből. Képzeld el, odalent ez mekkora irigységet szül! Persze Quad is több hatalomra vágyott, aztán egyszer elszakadt a cérna. A szabad akaratról papolva azt kezdte el terjeszteni, hogy Lucifernek régen volt egy sokkal menőbb állása, de kirúgták lázongásért meg törtetésért. A pokol ura persze mindent tagadott, de onnantól kezdve csak tovább fokozódott az üldözési mániája.

– Ez sok mindent megmagyaráz – mondom, és lehajtom a laptop tetejét.

– Mire gondolsz?

– Szerintem itt kattant be Lucifernél, hogy vissza akar jutni a mennyekbe. Ezért kell neki a szárnyam.

Ha tetszett, olvasd el a többi történetet is! Ha van kedved, nézd meg Raziel és Belader első történetét Fejes Rita színművész eladásában!

Megjegyzés küldése

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A szükséges mezőket * jelöli.